Αν η χθεσινή και η αυριανή μέρα είναι οι σημαντικότερες του μήνα για την Αμερική, η σημερινή είναι η σημαντικότερη μέρα για την Ευρωζώνη, όχι τόσο για την απόφαση επιτοκίων όσο για την συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι. Τα επιτόκια αναμένεται να μείνουν σταθερά στο 0.50%, αλλά το σημαντικό είναι το τι θα πει στην συνέντευξη τύπου ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα έχουμε και την ανακοίνωση των αρχικών αιτήσεων ανεργίας των ΗΠΑ για τις 26 Ιουλίου, με την τελευταία και σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας για την Αμερική να είναι ο ISM μεταποίησης στις 17:00.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει μια αναποφασιστικότητα στην αγορά καθώς οι επενδυτές δεν έχουν αποφασίσει ξεκάθαρα για τις τοποθετήσεις του, κάτι που αναμένουμε να ξεκαθαρίσει τόσο σήμερα με την ΕΚΤ, όσο και αύριο με το NFP για την Αμερική. Μέχρι το άνοιγμα του Λονδίνου αυτό που κυριαρχεί στην αγορά είναι οι πιέσεις που δέχεται το JPY μετά την μεγάλη άνοδο του Nikkei.

Ο κυριότερος λόγος είναι το θετικό PMI της Κίνας (50.3 vs 49.8) με την αγορά να παραμένει δύσπιστη για το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε 2 λεπτά νωρίτερα.

Facebook Comments