Για τα εκατομμύρια που περνούσαν από τα χέρια του Άκη Τσοχατζόπουλου επιμένει και σήμερα, δεύτερη μέρα της απολογίας του, ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφός του και βασικός κατήγορός του στη δίκη που συνεχίζεται το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Αυτή τη φορά όμως ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα ακούγοντας τον συγκατηγορούμενό του να μιλά για εκατομμύρια:

Ζήγρας (προς τους δικαστές): ” Ζητήστε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να σας πει για τα ποσά-πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο”.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό… Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να είναι.

Ο Ζήγρας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου οριοθέτησε το ξεκίνημα της αναζήτησης χρήματος στο διάστημα 1997-1998 όταν, όπως είπε τον έφερε σε επαφή “με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη (σ.σ είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος),ο οποίος εκπροσωπεί Αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα”.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού που ο Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά η επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Αρχικά, όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. “Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά”. Ο Ν. Ζήγρας συνεχίζει να απαντά σε ερωτήσεις δικαστών.

Facebook Comments