Tην κήρυξη τριών κυλιόμενων 24ωρων απεργιών από τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής, 9 Αυγούστου, έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 11 του μήνα, αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για απολύσεις 300 υπαλλήλων της ΥΠΑ.

Η ΟΣΥΠΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «παράνομη, αντισυνταγματική και εκτός κάθε λογικής απόφαση της κυβέρνησης περί των απολύσεων, αδιαφορώντας για τα προβλήματα και το χάος που θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου». Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση και τους θεσμικά υπεύθυνους πως «υποκύπτουν στις εντολές των δανειστών και αδιαφορούν για την εθνική οικονομία και τον μοναδικό πλέον αιμοδότη της, τον τουρισμό».

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, η ΟΣΥΠΑ θα εξυπηρετεί τις παρακάτω πτήσεις: – Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας.

– Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

– Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις. – Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί. – Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Επίσης, η ΟΣΥΠΑ «μεριμνά για τη συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων».

Τέλος, όπως αναφέρει, «κανένα αεροσκάφος δεν θα απογειώνεται ή προσγειώνεται στα κρατικά πολιτικά αεροδρόμια, αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης και ως εκ τούτου πυρασφάλεια θα παρέχεται μόνο για τις πτήσεις που προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας».

Facebook Comments