Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική απολογία που έδωσε στην ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης για υπόθεση δεύτερου δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ, που φέρεται να χορηγήθηκε από την τράπεζα FBB και να κατέληξε σε εταιρεία συμφερόντων του.

Ο εφοπλιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστηρίζει πως το επίμαχο ποσό αφορούσε επιχειρηματικό, επενδυτικό δάνειο για το οποίο η τράπεζα είχε εξασφάλιση κατά 150% της αξίας του καθώς είχε υποθήκη της οικίας του.

Ο κ. Ρέστης, κάτοχος μέχρι πρότινος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της FBB, προσκόμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού παραστατικά των δόσεων που καταβάλλονται και επικαλέστηκε πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος -που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας- προκειμένου να πείσει ότι η συγκεκριμένη εκταμίευση ήταν «μηδενικού κινδύνου» για την τράπεζα.

Φέρεται επίσης να γνωστοποίησε στην ανακρίτρια πως από χθες έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αποπληρωμής του δανείου.

Ωστόσο, η κατηγορία σε βάρος του εφοπλιστή αναφέρει πως το ποσό των 10 εκατ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς που είχε εγκριθεί και εκταμιευθεί.

Ο συνήγορος του Π. Μαχά δήλωσε: «Ο κ.Ρέστης συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές Αρχές και τους παρέχει ό,τι στοιχεία χρειάζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Είναι βέβαιος ότι, εάν πριν του απαγγελθούν κατηγορίες και συλληφθεί τον είχαν καλέσει να παράσχει εξηγήσεις, θα είχαν διευκρινιστεί όλα τα ζητήματα και η πορεία της υπόθεσης θα ήταν διαφορετική».

Για την υπόθεση του εν λόγω δανείου ο εφοπλιστής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων πλην όμως επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς παραμένει προφυλακιστέος για το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ από την FBB, το οποίο, μέσω off shore πρώην συνεργάτη του φαίνεται να κατέληξε σε εταιρίες συμφερόντων του. Ο κ. Ρέστης έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών από το οποίο ζητεί την άρση της κράτησής του.

Facebook Comments