Δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα η πρωινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συζητήθηκαν το νομοσχέδιο για το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων σε εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup και για αύξηση του εταιρικού φόρου από το 10% στο 12,5%.

Νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ορίστηκε για την Καθαρά Δευτέρα.

Εξάλλου, ο κ. Αναστασιάδης δεν θα μεταβεί στη Βουλή για να ενημερώσει την ολομέλεια του σώματος. Φαίνεται ότι επιχειρείται προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, δεδομένου ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπολείπονται μιας ψήφου για να περάσουν τα νομοσχέδια.

Ως εκ τούτου, δεν θα συνέλθει το απόγευμα η ολομέλεια της Βουλής για την έγκριση των νομοσχεδίων, ενώ ο κ. Αναστασιάδης, έχει σύσκεψη με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη το κατά πόσον ο Κύπριος Πρόεδρος θα απευθύνει σήμερα προς τον κυπριακό λαό το διάγγελμα, που είχε προγραμματίσει.

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ενδέχεται την Τρίτη και την Τετάρτη να παραμείνουν κλειστές οι κυπριακές τράπεζες.

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να πείσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να προωθήσει σήμερα προς έγκριση το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Αναστασιάδη να έχει αρνηθεί. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ φέρεται να ζήτησε να μην μείνουν κλειστές οι τράπεζες την Τρίτη.

Facebook Comments