Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η αγορά μετά την ενδοσυνεδριακή, αλλά χαμηλών τόνων διόρθωση στις 911 μονάδες, δείχνει και πάλι δυναμική, η οποία τροφοδοτείται κυρίως από τα σενάρια περί ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία επικαλούνται εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης. 

Δεδομένης της άκαμπτης στάσης των Γερμανών, θεωρείται περισσότερο εφικτό να πραγματοποιηθεί το σενάριο επιμήκυνσης του χρέους μέχρι… πενήντα χρόνια και βεβαίως η πτώση των επιτοκίων σε επίπεδα τέτοια, όμοια με αυτά που δανείζεται σήμερα μία χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση παρατηρείται και πάλι πάρτι στα warrants των τραπεζών. Κέρδη άνω του 25 για την Alpha, στα 0,47 ευρώ και άνω του 3% τα κέρδη για το warrant στα 0,82 ευρώ. Κέρδη 1,5% για την ΕΤΕ στα 2,60 ευρώ και 2,53% για το warrant, στα 0,81 ευρώ.  Στο 1,08 ευρώ ενισχύεται η Πειραιώς με άνοδο κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα, με το warrant να ενισχύεται 1,7%, στα 0,59 ευρώ. Σημειώνεται ότι υπάρχουν μεγάλες εντολές αγορών από hedge funds για τα warrants.

Απώλειες κοντά στο 2% για τον ΟΠΑΠ, στα 6,94 ευρώ, με την αγορά να τελεί εν αναμονή ενόψει της υπογραφής της πώλησής του στην Emma Delta. Μικρές και ελεγχόμενες απώλειες για τα ΕΛΠΕ, στα 7,46 ευρώ, στα 6,11 ευρώ υποχωρεί η ΕΥΔΑΠ, στα 18,30 η μετοχή των Folli Follie. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 7 εκατ. ευρώ.

ΧΣ