Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Ενρίκο Λέτα τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι πολιτικές κρίσεις.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πόλη Μπολτσάνο, της βορειοανατολικής Ιταλίας, ο Λέτα επισήμανε ότι «υπάρχει η επίγνωση ότι χρειάζεται σταθερότητα και όχι κρίση, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε [να ξεσπούν] πολιτικές κρίσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι προτάσσει να εφαρμοστεί «το κυβερνητικό πρόγραμμα, με έμφαση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να μπορούν να προκύπτουν σταθερές πλειοψηφίες από τις εκλογικές αναμετρήσεις».

Η κυβέρνηση Λέτα συμπλήρωσε σήμερα 100 ημέρες από την σύστασή της, και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός απάντησε στον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο: «δεν είναι αλήθεια πως δεν έχει παραχθεί έργο», είπε επικαλούμενος ως παραδείγματα τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις για τον πολιτισμό και τα κίνητρα με στόχο «την αύξηση των προσλήψεων των νέων με συμβόλαια αορίστου χρόνου».

«Βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης. Η σταθερότητα φέρνει αποτελέσματα και από οικονομικής πλευράς, γι αυτό πρέπει να επιδειχθούν από όλους υπεύθυνες συμπεριφορές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Facebook Comments