Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπό την προεδρία της διευθύνουσας συμβούλου Αναστασίας Σακελλαρίου, προκειμένου να αξιολογήσει τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη δυστοκία της κυπριακής Βουλής να αποδεχθεί το σχέδιο φορολόγησης των καταθέσεων αλλά και την υιοθέτηση του σχεδίου βοήθειας, το οποίο προβλέπει την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, εξετάστηκε και χθες σε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «υπάρχει ευρύτερο ενδιαφέρον» για την απόκτηση του ενεργητικού και του παθητικού των εν Ελλάδι τριών κυπριακών τραπεζών. Το ενδιαφέρον αυτό αξιολογείται από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ, στην οποία μετέχουν επίσης ο κ. Μ. Κολλιόπουλος και ο κ. Αν. Γάγαλης.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η απορρόφησή τους θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί μέχρι αύριο το βράδυ. Ωστόσο, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας στην κυπριακή Βουλή, η κατάσταση περιπλέκεται.

Facebook Comments