Δίκη της Χρυσής Αυγής. Μία δίκη πολύκροτη με εντάσεις. Μία δίκη που δεν είναι σαν τις άλλες. Η Χρυσή Αυγή κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση. Το τρίτο κόμμα εντός του κοινοβουλίου βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει αν είναι πολιτικό κόμμα ή τελικά αποτελεί μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με την επίφαση πολιτικού δημοκρατικού κόμματος.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν χύθηκε αίμα “ελληνικό”, το αίμα του Παύλου Φύσσα. Η δράση των Χρυσαυγιτών ήταν από πριν λίγο-πολύ γνωστή: Επιθέσεις σε μετανάστες, πολιτικούς αντιπάλους, απόπειρες δολοφονίας μεταναστών, δολοφονία μετανάσταση. Έλληνα όμως δεν είχε σκοτώσει. Μέχρι την 17η Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας ή αλλιώς Killah P, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση,  μουσικός και γιος εργάτη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια του Κερατσινίου. Εντός της καφετέριας βρισκόταν και μία παρέα Χρυσαυγιτών με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της ΧΑ Ιωάννη Άγγο βάσει της απολογίας του να ενημερώνει τον ανώτερό του Καζαντζόγλου, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της τοπικής οργάνωσης, για την παρουσία του Π. Φύσσα. Βάσει του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη ο Καζαντζόγλου του τηλεφώνησε αμέσως μετά. Σύμφωνα με τον πυρηνάρχη Νίκαιας της ΧΑ, Γιώργο Πατέλη, ο Καζαντζόγλου του τηλεφώνησε λίγο πιο μετά. Στις 23:30 ο Πατέλης έστειλε μέσω υπολογιστή σε κινητά τηλέφωνα μελών της ΧΑ από τη Νίκαια το γραπτό μήνυμα: «Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».

Η Ελληνική Αστυνομία την επομένη της δολοφονίας εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έλεγε: Στις 23:57:42 δέχθηκε κλήση ότι μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθυνόταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία Κοράλι. Στις 23:59:19 ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στη καφετέρια, έξω από την οποία βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων. Ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ έστειλε σήματα στα κεντρικά της αστυνομίας ότι στο σημείο βρίσκονταν «γύρω στα 20 άτομα της Χρυσής Αυγής» που τους είπαν πως «είχαν μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου» και ότι οι αστυνομικοί προσπαθούσαν «να κατευνάσουν τα πνεύματα» και έπειτα ότι διέκρινε ότι «υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα». Σε επόμενο σήμα είπε ότι έβλεπαν άτομα της ΧΑ να «κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη (…) για να τους πιάσουν».

Μετά τη δολοφονία κάποια από τα άτομα της Χρυσής Αυγής άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Εκεί η αστυνομία βρήκε τον Φύσσα αιμόφυρτο και μαχαιρωμένο στο στήθος. Όσο είχε τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν. Το μαχαίρι της επίθεσης βρέθηκε πλησίον του αυτοκινήτου του. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης δε βρισκόταν αρχικά στο κατάστημα. Στο κινητό τηλέφωνο του Καζαντζόγλου που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά και κατασχέθηκε υπήρχε το μήνυμα του Πατέλη.

Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και απετέλεσε την ώρα μηδέν για τη Χρυσή Αυγή. Ο Ρουπακιάς μετά την δολοφονία του Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Πατέλλη, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό. Μετά τη δολοφονία, ο επίσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς φέρεται να είναι εκείνος που έδωσε εντολή να κινητοποιηθούν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Με βάση αρχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, μετά τη δολοφονία υπήρξε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο ίδιος δήλωσε στην απολογία του ότι κοιμόταν… Ωστόσο, πριν ενάμιση χρόνο ανέλαβε δημοσίως και προεκλογικώς την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παυλού Φύσσα.

Χθες ήταν μία ακόμη ημέρα διεξαγωγής της δίκης. Μια μάνα που εν μία νυκτί έχασε το παιδί της, που της το δολοφόνησαν(τιμή και δόξα στις χαροκαμένες μάνες και ιδίως στη Μάγδα Φύσσα), που στέκεται όρθια με περισσή αξιοπρέπεια άκουσε μέσα στη δικαστική αίθουσα να της φωνάζει ένας Χρυσαυγίτης ειρωνικά “Που είναι ο Παύλος σου τώρα;”. Αλήθεια, που είναι ο Παύλος τώρα;

Ο Παύλος έγινε σημαία μας, έγινε η βιτρίνα του τερατος και το αποκάλυψε, έγινε σύμβολο κατά του νεοναζισμού. Και όχι, πια δεν φοβόμαστε. Σιγά μη κλάψουμε, σιγά μην φοβηθούμε. Πλέον ξέρουμε. Και θα παλέψουμε το τέρας στα ίσα. Το μόνο λάθος είναι ότι ο Παύλος βρίσκεται τώρα στο νεκροταφείο Σχιστού και η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα στη Βουλή.

Και στην ερώτηση “Που είναι ο Παύλος σου τώρα;” η απάντηση είναι ότι ο Παύλος έγινε όλων μας για πάντα.-

Facebook Comments