Η άνοδος βασίζεται στις προσδοκίες για λήψη μέτρων εκ μέρους της Ευρώπης ως προς τον περιορισμό του Ελληνικού χρέους, συζήτηση που ξεκίνησε με την έκθεση του ΔΝΤ, με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα πάντως, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να διαψεύδει με τη σειρά του τα του κουρέματος.

Ωστόσο, οι αγορές προεξοφλούν ότι αυτός είναι ο πάτος της κρίσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που στοιχεία δείχνουν για επιστροφή της ευρωζώνης στο δρόμο της ανάκαμψης. 

Δεκαέξι συνεδριάσεις από τις 15 Ιουλίου, κέρδη για τις 13 και Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική, αν διατηρηθεί το θετικό πρόσημο μέχρι τέλους. Αν και τα αρχικά κέρδη έχουν περιοριστεί  και από τις 928 μονάδες που είναι τα υψηλά ημέρας, η αγορά κινείται στις 922 μονάδες, υπάρχει η πεποίθηση ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει στο Χ.Α.

Οι αμερικανικοί οίκοι, Goldman Sachs και JP Morgan ασχολούνται με τις Ελληνικές μετοχές, κατατάσσοντάς τες μάλιστα, στις πιο φθηνές – μερικές από αυτές- της Ευρώπης, όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Alpha, από τις πιο ελκυστικές, όπως ο Τιτάνας και η ΔΕΗ, με την τιμή στόχο για την τελευταία, βάση εκτίμησης της Goldman Sachs, στα 10 ευρώ. Η μετοχή του ΟΠΑΠ ενισχύεται την Τρίτη πάνω από 3,5%, στα 7 ευρώ, ενώ υπάρχει αναμονή για τις οριστικές υπογραφές με την Emma Delta. Μάλιστα, έχουν αλλάξει χέρια 357 χιλιάδες τεμάχια.

Κέρδη, αλλά οριακά για τον ΟΤΕ, 0,56%, στα 7,12 ευρώ, ενώ ο προσοχή της αγοράς πέφτει σε ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίο, καθώς αύριο ανακοινώνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου. Σήμα για αντίδραση στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις από τη Βιοχάλκο, χαρτί που κατά το παρελθόν αποτελούσε σηματωρό για την περιφέρεια. Η μετοχή ενισχύεται 2,4%, ενώ ακολουθεί η ΣΩΛΚ, αλλά με μικρότερα κέρδη. Κέρδη και για την Ιντραλότ, στο 1,65 ευρώ, με την τιμή στόχο από εγχώριες ΑΧΕ, στο 1,7 ευρώ. Από εκεί και πέρα υπάρχει δυστοκία για τα αποτελέσματα της Coca Cola, που ανακοινώνει στο τέλος της εβδομάδας, υποχωρώντας 1,75%, στα 20,81 ευρώ, διόρθωση στον ΟΛΠ, τον Τιτάνα, στα 15,36 ευρώ, την ΕΧΑΕ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, αλλά χωρίς υπερβολές.

Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 28 εκατ. ευρώ και θα είναι στοίχημα αν μέχρι το πέρας της συνεδρίασης ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ.

ΧΣ

Facebook Comments