«Οι ομοφυλόφιλοι είναι η χαλασμένη εικόνα του Θεού-Δεν θα κάνουμε την ασθένεια κανόνα», αυτά είναι τα λόγια καθηγήτριας θρησκευτικών σε παιδιά τρίτης γυμνασίου εντός σχολικής αιθούσης και σε ώρα διδασκαλίας.

Η κυρία που χαρακτηρίζεται ως “εκπαιδευτικός” αποφάσισε να απασφαλίσει “χριστιανικά” (ουδεμία πραγματική σχέση έχουν με το Χριστό) φληναφήματα κατά των ομοφυλοφίλων. Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2017 σε σχολείο της πρωτεύουσας, ούτε καν κάποιας επαρχιακής πόλης, υποστήριξε ότι «Οι ομοφυλόφιλοι είναι η χαλασμένη εικόνα του Θεού». Σε προηγούμενο μάθημά της δήλωσε ότι «Δεν θα κάνουμε την ασθένεια κανόνα».

Πόσα παιδιά άραγε επηρεάστηκαν από τα λόγια της όντας ετερόφυλα και πόσα όντας ομοφυλόφιλα; Πώς είναι να είσαι 14 ετών, να περνάς εφηβεία και η καθηγήτριά σου να λέει για το συμμαθητή σου ότι είναι άρρωστος, ότι αποτελεί τη χαλασμένη εικόνα του Θεού και ότι θα αποτελεί πάντα την εξαίρεση; Πώς είναι να είσαι εσύ ο/η 14χρονος άρρωστος έφηβος που ποτέ δεν θα γίνει κανόνας και θα αποτελεί τη στρέβλωση σύμφωνα με την ίδια σου την καθηγήτρια;

Δυο παιδιά πάντως μόνο τόλμησαν και της απάντησαν. Το ένα ήρθε και μου είπε όσα συνέβησαν και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του πράγμα που σέβομαι. Τα παιδιά του «κατηχητικού» συμφώνησαν με την καθηγήτριά τους. Τα υπόλοιπα σώπασαν. Μια σιωπή –φαντάζομαι- εκκωφαντική για μία κοινωνία που τον 21ο αιώνα ακόμα διεκδικεί τα αυτονόητα μέσα σε φωνές σαν της «εκπαιδευτικού».

Ο «άνθρωπος του Θεού» έσπειρε μίσος σε παιδιά εφηβικής ηλικίας και ελπίζω να μην θερίσει κι άλλους ανθρώπους με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα/επιλογή. Γιατί δε χωράμε πια άλλο μίσος και βασικά δε χωράμε πια άλλους δυστυχισμένους ανθρώπους. 

Facebook Comments