Πηγές τις ιταλικής προεδρίας κάλεσαν σήμερα να σταματήσουν να ασκούνται πιέσεις στον Τζόρτζο Ναπολιτάνο ώστε να ξεκινήσει μια φάση πολιτικής εμβάθυνσης και προβληματισμού.

Η έκκληση αυτή εκτιμάται πως αποτελεί μια έμμεση απάντηση στις «πολιτικές λύσεις» που προτάθηκαν μετά την οριστική καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αλλά και σε ερμηνείες και προβλέψεις από μέρος του Τύπου.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα αναφέρθηκε με μια γραπτή του δήλωση, στην συνέχιση της κυβερνητικής δράσης και στην προσπάθεια να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση.

«Οι ιταλοί ξέρουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική [οδός]», ανέφερε, καλώντας «να αφήσουμε κατά μέρος τις ενστικτώδεις αντιπαραθέσεις για να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα», τόνισε ο Λέτα σε μια δήλωση που περιέχεται στον «ειδικό φάκελο» για τα μέτρα που προωθήθηκαν κατά τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό «υπάρχουν μηνύματα που δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από την δραματική κρίση».

«Η Ιταλία είναι σε θέση να τα καταφέρει διότι διαθέτει την αναγκαία ενέργεια, ικανότητα και θέληση για καινοτομία, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο», πρόσθεσε ο Λέτα.

Facebook Comments