Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν συζητηθεί όλες οι υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων,  με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, που αφορά σε υποθέσεις που επρόκειτο να συζητηθούν το 2014 και 2015, για άμεση εκδίκασή τους, ουσιαστικά θα οδηγήσει εκτός Δημοσίου πολλούς από τους περίπου 6 χιλιάδες συμβασιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Σκοπός του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο αρχές Νοεμβρίου να έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013 με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς  οι 3.500 απασχολούνται σε Δήμους της χώρας.

Facebook Comments