O πληθωρισμός είναι ο στόχος της νομισματικής πολιτικής επισημαίνει ο Carney της BoE- Η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι η Ευρωζώνη διανύει πορεία προς την ανάκαμψη…

Η σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών περιλάμβανε συμπληρωματικές δηλώσεις από τις 3 εκ των 4 μεγάλων κεντρικών τραπεζών αν και κανένα από τα σχόλια δεν επηρέασαν σημαντικά την αντίληψη της αγοράς για τη νομισματική πολιτική και επομένως ούτε και τις συναλλαγές σε forex.

Η ΕΚΤ δημοσίευσε τη μηνιαία έκθεσή της, χωρίς μεγάλες αλλαγές. Υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2013 και το 2014 αν και ανέφερε ότι περιμένει άμεση ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC μίλησε σήμερα ο διοικητής της BoE, Mark Carney, μετά τις χθεσινές αλλαγές στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας. Δήλωσε ότι αναμφίβολα ο πληθωρισμός αποτελεί το στόχο στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας, κάτι που έρχεται να ταυτιστεί με τη χθεσινή αντίδραση της στερλίνας.

Τέλος, η BoJ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης με τους τρέχοντες ρυθμούς αν και ο διοικητής της Kuroda δήλωσε αργότερα ότι η κεντρική τράπεζα θα αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα αν ο πληθωρισμός δεν φτάσει το στόχο του 2% την επόμενη 2ετία.
Στις οικονομικές ανακοινώσεις, η ανεργία στην Ελλάδα άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό στο 27,6% το Μάιο, πάνω από τις εκτιμήσεις για 26,9% και πάνω από το 27,0% του Απριλίου. Το εμπορικό ισοζύγιο στη Γερμανία ανήλθε στα 16,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο λόγω απρόσμενης μείωσης των εισαγωγών.

Το γεν εξακολουθεί να κερδίζει έναντι του δολαρίου σήμερα με την ισοτιμία USD/JPY να έχει ήδη διασπάσει κατά τη χθεσινή συνεδρίαση την μηνιαία καθοδική τάση. Πιθανή στήριξη για το ζεύγος στα χαμηλά 4 μηνών στο 93,78 και αντίσταση στην καθοδική γραμμή τάσης γύρω από το 96,97.

Facebook Comments