Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα “Υποβάθμιση των οικονομικών μαθημάτων στο πρόγραμμα του νέου Λυκείου” απέστειλε ο ΣΕΔ.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου παρατηρεί τις τελευταίες μέρες διαρροές στον τύπο καθώς και ανακοινώσεις που εξέδωσαν φορείς εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για ενδεχόμενη υποβάθμιση των μαθημάτων που σχετίζονται με τις οικονομικές επιστήμες στο πρόγραμμα του νέου Λυκείου.

Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όμως τα μαθήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές επιστήμες όχι μόνο δεν πρέπει να υποβαθμιστούν, αλλά απεναντίας πρέπει να ενισχυθούν, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η οικονομική κατάσταση της χώρας και ο νέος τραπεζικός χάρτης απαιτεί πολίτες με τουλάχιστον στοιχειώδη οικονομική κατανόηση και συνείδηση.

«Η συνεχής προσπάθεια εκπαίδευσης και βελτίωσης της επενδυτικής και χρηματιστηριακής παιδείας των επενδυτών», είναι ένας από τους καταστατικούς σκοπούς του ΣΕΔ για τον οποίο αγωνιζόμαστε αρκετά χρόνια και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να ενισχυθούν τα οικονομικά μαθήματα στο Λύκειο και μάλιστα να εμπλουτισθούν με μαθήματα που σχετίζονται με την «επενδυτική παιδεία».

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε αντίθετοι σε οποιαδήποτε υποβάθμιση οικονομικών μαθημάτων στο πρόγραμμα του νέου Λυκείου.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πλήγμα για το μέλλον της χώρας και θα υπονομεύσει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Facebook Comments