Ο γενικός δείκτης υποχωρεί βατά, στις 943 μονάδες από τις 949 που έκλεισε χθες και το ανοδικό σενάριο, δηλαδή η κίνηση προς τις 980 μονάδες, διατηρείται ανέπαφο.

Οι αναλυτές μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις Ομπάμα κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά. Κι αυτό, δηλαδή οι δηλώσεις του περί παύσης της λιτότητας δίνει ισχυρό επιχείρημα στην Ελληνική πλευρά να το χρησιμοποιήσει κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στα θετικά της ημέρας περιλαμβάνεται δημοσίευμα Γερμανικής εφημερίδας, της Die Welt, το οποίο αναφέρει ότι η Γερμανία θα ανακοινώσει τον Νοέμβριο το κούρεμα του χρέους. Που σημαίνει ότι σταδιακά στην εγχώρια κεφαλαιαγορά δημιουργούνται καταλύτες με σκοπό τη διεύρυνση της αντίδρασης.

Υπό αυτά τα δεδομένα και βεβαίως τα καλά αποτελέσματα που δημοσιεύουν μέχρι στιγμής οι εισηγμένες, δίνουν το πάτημα στους επενδυτές και κυρίως στους ξένους να αποδεσμεύσουν μέρος της ρευστότητάς τους προς το Χ.Α., όπως έκανε γνωστό χθες η HSBC. Oίκος, ο οποίος προ διετίας, είχε ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει επενδυτικά την Ευρώπη. 

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ, με τις περισσότερες μετοχές του 25άρη στο κόκκινο. Πτώση 2,61% για την Coca Cola και 2,4% για τη Βιοχάλκο και πάνω από 1% η πτώση στα ΣΩΛΚ, Ελλάκτωρ, Jumbo, METKA, Μotor Oil. Οριακές είναι οι απώλειες για ΟΤΕ, Folli Follie και Alpha, ενώ τις απώλειες των μετοχών εξισορροπούν τα κέρδη σε Εθνική, ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Κέρδη 1,90% για την Ιντραλότ στο 1,61 ευρώ.

ΧΣ

Facebook Comments