Η UBS δέχθηκε συμβιβασμό $120 εκατ. για τα ομόλογα της Lehman

MarketNews

Η UBS δέχθηκε συμβιβασμό $120 εκατ. για τα ομόλογα της Lehman , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η ελβετική τράπεζα UBS δέχθηκε να καταβάλει 120 εκατ. δολάρια προκειμένου να συμβιβασθεί με τους επενδυτές που τη διώκουν ποινικά για παραπλάνησή τους σχετικά με την πώληση περίπλοκων χρηματοοικονομικών προϊόντων της Lehman Brothers.

«Ο φιλικός συμβιβασμός στα πλαίσια της ομαδικής αγωγής που αφορούσε των πώληση δομημένων ομολόγων, που είχαν εκδοθεί από τη Lehman Brothers και είχαν διατεθεί για προεγγραφή και πώληση μέσω της UBS στο διάστημα 2007 και 2008», αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας.

«Με την συμφωνία τίθεται τέλος στην αγωγή που κατέθεσαν οι επενδυτές κατηγορώντας την τράπεζα πως τους πώλησε δομημένα προϊόντα χάρη σε ενημερωτικά έγγραφα που περιείχαν ψεύδη και παραπληροφορούσαν», προστίθεται στο κείμενο.

Ο συμβιβασμός μένει να εγκριθεί από το δικαστήριο του Μανχάταν, με βάση τα έγγραφα που κατατέθηκαν σε αυτό αργά χθες το βράδυ.

Η αξία των δομημένων αυτών ομολόγων έφθανε τα 892 εκατ. δολάρια αλλά η αξία τους εκμηδενίσθηκε με την χρεοκοπία της Lehman Brothers την 15η Σεπτεμβρίου 2008–τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ στα αμερικανικά χρονικά.