Μόντι: Αν πέσει η κυβέρνηση οι πολιτικές δυνάμεις θα καταπλακωθούν από τα συντρίμμια της

MarketNews

Μόντι: Αν πέσει η κυβέρνηση οι πολιτικές δυνάμεις θα καταπλακωθούν από τα συντρίμμια της  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Στην προειδοποίηση ότι «αν πέσει η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρόκειται να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια της όλες οι πολιτικές δυνάμεις», προχώρησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Με παρέμβασή του στον ιστότοπο της κεντρώας πολιτικής δύναμης της οποίας ηγείται, «Επιλογή Πολιτών», ο Μόντι υπογράμμισε ότι «η πολυκομματική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, με διαρθρωτικές αλλαγές και στήριξη της οικονομίας, διότι τώρα, επιτέλους, μπορεί να πετύχει καθοριστικά αποτελέσματα, θετική συνέπεια και των προσπαθειών που καταβλήθηκαν στο παρελθόν».

Ο Μάριο Μόντι θεωρεί, ουσιαστικά, ότι «η οικονομική ανάκαμψη δεν πρέπει να στραγγαλιστεί από μια πολιτική κρίση, λόγω του φόρου ιδιοκατοίκησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με μήνυμά του μέσω Διαδικτύου επίσης τονίζει ότι «η κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης είναι κύρια προεκλογική δέσμευση της κεντροδεξιάς» και προσθέτει ότι «πρόκειται για σημαντικότατη μάχη υπέρ της ελευθερίας».

Η κεντροαριστερά, όμως, απαντά διαμέσου του γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Γκουλιέλμο Επιφάνι ότι «στο κυβερνητικό πρόγραμμα δεν αναφέρεται πουθενά η κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης, αλλά γίνεται μνεία, σε έναν γενικότερο επανακαθορισμό του. Και αυτό διότι υπάρχουν άλλες άμεσες ανάγκες, όπως η επαναχρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας και η στήριξη των πολιτών που ζουν σε κατάσταση ένδειας».

Πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης αναφέρουν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μπορεί να αποφασιστεί η έγκριση ενός νέου, συνολικού φόρου υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, που να συμπεριλαμβάνει την συνεισφορά των πολιτών για τα απορρίμματα, την συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, τον φωτισμό των δρόμων κλπ.