Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ συνιστά ξεπούλημα έδωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, κάνοντας λόγο για «συνθηματολογία». «Τα 652 εκατ. ευρώ που πήραμε ούτε στον ύπνο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα 550 εκατ. των κερδών του ΟΠΑΠ που πήραμε πέρυσι είναι από το 100% της επιχείρησης και πουλήσαμε το 33% (…) ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε 18,6 φορές τα κέρδη του, προεισπράττεις κέρδη 20 ετών, καθώς από το μεικτό κέρδος φροντίσαμε να πάρουμε το 30%» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, οι περισσότερες χώρες του κόσμου θέλουν προσέλκυση επενδύσεων.

«Ενα μονοπώλιο είναι ό,τι χειρότερο είτε είναι ιδιωτικό είναι κρατικό. Από την άλλη μεριά, κρατική διοίκηση και καλοδιοικηση είναι έννοιες αντισυγκρουόμενες εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων» τόνισε.

«Ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, σημαίνουν ανάπτυξη. Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε μια πώς θα γίνουν επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του Ταμείου διαβεβαίωσε ότι το κράτος μας θα φροντίσει να βάλει τις ρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Facebook Comments