Μερικές φορές αναρωτιέμαι: Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας κι οι σύντροφοι του έχουν εθιστεί στα ψέματα, που λένε, κι έχουν αρχίσει να τα πιστεύουν κι οι ίδιοι; Μήπως η ανάγκη τους να πιαστούν από κάποια ελπίδα για να ζήσουν το δικό του παραμύθι και να δικαιολογήσουν την παρατεινόμενη παρουσία τους στην εξουσία, τους έχει κάνει να ζουν σε μύθους κι αυταπάτες. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει στο υπουργικό συμβούλιο ότι η «κρίση τελειώνει», ότι «γυρίσαμε σελίδα», ότι το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», ότι η «ανάπτυξη ήλθε» και να μην το πιστεύει. Και μάλιστα την ίδια ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ επισήμως ανακοίνωνε ότι η Ελλάδα συνεχίζει, φευ, να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση (αλήθεια δεν υπήρξε ούτε ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος, ένας από τους καρανικαίους, που διορίζονται χωρίς μέτρο στο Δημόσιο, στο Μαξίμου και στα υπουργεία, που να τον προειδοποιήσει για την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για να μην πει ανοησίες η μήπως δεν τους νοιάζει, δεν τους απασχολεί στο παράλληλο σύμπαν που ζουν);

Εδώ και καιρό λέω και γράφω ότι η ανάπτυξη, ακόμα κι αν μια αναιμική αύξηση καταγραφεί κάποιο τρίμηνο ως τεχνητή αντίδραση, δεν έρχεται. Ποτέ και πουθενά στην παγκόσμια ιστορία δεν καταγράφηκε πραγματική ανάπτυξη μιας οικονομίας με τους βαρείς, παράλογους φόρους, που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα. Ποτέ και πουθενά δεν έχει καταγραφεί ανάπτυξη και δεν έχουν υπάρξει επενδύσεις με την γραφειοκρατική και διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, που συνεχίζει να υφίσταται και να εμποδίζει την έκφραση της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας στην οικονομία. Κι αυτό φάνηκε και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μιζέρια στην αγορά και την οικονομία εξαιτίας της κόπωσης από τους υπερβολικούς φόρους και την έλλειψη επενδύσεων. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν( ΑΕΠ) έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του 2002 ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη αν αναλογιστούμε ότι εκτός του ΕΣΠΑ και του Τουρισμού, οι εισαγωγές γνωρίζουν και πάλι μεγάλη μείωση κι όλοι οι δείκτες παραγωγής είναι στο κόκκινο. Είναι μάλιστα βέβαιο ότι αν δεν είχε αυξήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο κατά 1 δις ευρώ μέσα στο 2016 (κυρίως λόγω υπερφορολόγησης και ΕΣΠΑ) κι αν δεν είχε δώσει το επίδομα των Χριστουγέννων ύψους 617 εκατ. στους χαμηλοσυνταξιούχους, που αύξησαν την λιανική κατανάλωση, τα πράγματα θα έδειχναν ακόμα χειρότερα.

Όμως αυτό δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται οι αριστεροί που μας κυβερνούν. Ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης δεν βλέπει μόνο το τέλος της λιτότητας αλλά προαναγγέλλει και…14η σύνταξη. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης προφητεύει εκτίναξη της ανάπτυξης «που θα τρίβουμε τα μάτια μας». Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μας μιλά για…»ομάδα αυτοκτονίας», που είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (δίχως πάντως να μας λέει το παραμικρό για τη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού, που είναι ο πλέον εξαθλιωμένος στην Ευρώπη σύμφωνα με τη λίστα του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg). Είναι προφανές ότι οι αριστεροί πιστεύουν και βλέπουν μόνο το Δημόσιο. Όσο διορίζουν, όσο συνεχίζουν να πληρώνουν μισθούς και τις (κουτσουρεμένες έστω) συντάξεις, δεν θα καταλάβουν ότι η ιδιωτική, η παραγωγική, η δημιουργική οικονομία πνέει τα λοίσθια. Κι ότι αυτό που πετυχαίνουν είναι μόνον η ανακατανομή της φτώχειας, που είναι ζήτημα χρόνου να οδηγήσει την Ελλάδα στην μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή της από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου.

Facebook Comments