Στην 87η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Suzuki αποκάλυψε το νέο Suzuki Swift στην έκδοση για την ευρωπαϊκή αγορά. Το νέο supermini της ιαπωνικής εταιρείας μπορεί να έχει παρόμοιο στιλ με το υπάρχον, αλλά είναι ένα εντελώς νέο, και καθώς φαίνεται βελτιωμένο σε όλα τα σημεία, αυτοκίνητο.

Έχει νέο πάτωμα, πιο στιβαρό και άκαμπτο και είναι κατά 120 κιλά ελαφρύτερο από το σημερινό μοντέλο, με το βάρος να είναι μόλις 840 κιλά. Είναι κατά 10 χιλιοστά μικρότερο σε μήκος, ενώ ταυτόχρονα το μεταξόνιό του είναι κατά 20 χιλιοστά αυξημένο, και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 265 λίτρα, δηλαδή 54 περισσότερα από το υπάρχον Swift. Το νέο μοντέλο είναι επίσης κατά 15 χιλιοστά πιο χαμηλό και κατά 40 χιλιοστά φαρδύτερο! Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παραδοσιακά σπορτίφ συμπεριφορά και την αμεσότητα που έχουν τα Swift, θα λέγαμε ότι το νέο μοντέλο είναι ιδιαίτερα υποσχόμενο.

Το νέο Swift χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα εμπρόσθιας ανίχνευσης, το οποίο συνδυάζει μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser, που καθιστούν δυνατή την εφαρμογή λειτουργιών ασφάλειας όπως η υποβοήθηση πέδησης, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και εκτροπής αυτοκινήτου, και η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων. Χρησιμοποιεί επίσης ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ για τη λειτουργία του συστήματος Adaptive Cruise Control.

Εκτός από τη νέα πλατφόρμα ‘HEARTECT’, το Swift  εφοδιάζεται είτε με τον 1.000άρη turbo BOOSTERJET, είτε με μια βελτιωμένη έκδοση του 1.2 DUALJET, που αμφότεροι συνδυάζονται με το ήπιο υβριδικό σύστημα  Smart Hybrid Vehicle της Suzuki, που χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG), που λειτουργεί τόσο ως δυναμό, όσο και ως ηλεκτροκινητήρας, και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 Volt υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να βοηθά τον κινητήρα σε περιπτώσεις που συνήθως απαιτείται υψηλή κατανάλωση καυσίμου!

Facebook Comments