Μαλλιά: Οι 10 εντολές προστασίας από τον ήλιο

Καρβελά Ελένη

Μαλλιά: Οι 10 εντολές προστασίας από τον ήλιο

Τα καλοχτενισμένα και υγιή μαλλιά είναι το σημαντικότερο στην εμφάνιση μιας γυναίκας, για να δείχνει ομορφότερη και περιποιημένη. Για να δώσουμε στα μαλλιά μας αυτό που τους αξίζει και να μας το επιστρέψουν με το παραπάνω δείτε μερικές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Η Σύμβουλος προϊόντων του κομμωτηρίου genny-genny, Τζένη Ρέππα, μας δίνει τα πολύτιμα μυστικά για να φαίνονται τα μαλλιά μας πάντα υπέροχα, γερά και υγιή.Οι 10 εντολές προστασίας από τον ήλιο

  1. Φοράμε καπέλο. Προστατεύει τα μαλλιά μας από τον ήλιο αλλά και το δέρμα του κεφαλιού και των αυτιών.

  2. Κούρεμα. Ένα κούρεμα καθαρισμού είναι απαραίτητο μπαίνοντας στους καλοκαιρινούς μήνες. Απαλλάσσουμε τα μαλλιά μας από την ψαλίδα και έτσι έχουμε μία καθαρή και δυνατή άκρη η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις βλαβερές ακτινοβολίες.

  3. Προϊόντα sun care. Προμηθευτείτε από το κομμωτήριο σας εξειδικευμένα προϊόντα με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία έχουν όξινο ph με αποτέλεσμα να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και να εγκλωβίζουν υγρασία, λιπίδια και χρωστικά.

  4. Ξέβγαλμα. Όταν κολυμπάτε στη θάλασσα ή στη πισίνα φροντίστε να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας και να τα προστατεύετε με καπέλο ώστε να στεγνώνουν πιο αργά και πιο ήρεμα.

  5. Λούσιμο. Μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν για λιπαρότητα και ξηροδερμία καθημερινά. Προτιμήστε αντηλιακό ή τουλάχιστον όξινο ουδέτερο σαμπουάν.

  6. Χτένισμα. Μην ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα από την θάλασσα διότι η αλμύρα θα σας βοηθήσει να τα σπάσετε. Η βρεγμένη τρίχα είναι 10 φορές πιο ευαίσθητη από την στεγνή.

  7. Πιστολάκι ή πρέσα. Η βρεγμένη τρίχα αντέχει έως 140 βαθμούς ενώ η στεγνή έως 200. Αποφύγετε το δυνατό πιστολάκι ή τη πρέσα χωρίς ειδικό προϊόν προστασίας.

  8. Χρησιμοποιήστε επαγγελματικό conditioner σε κάθε λούσιμο. Η τρίχα είναι υδροσκοπική γι’ αυτό αποβάλλει μόρια νερού όταν έρθει σε επαφή με ξηρό αέρα και θερμοκρασία. Σε στεγνά μαλλιά αποτελεί το 12% του βάρους τους. Η μαλακτική κρέμα θα βοηθήσει να τα ενυδατώσουμε και να διατηρήσουμε τα ποσοστά τους σε κανονικές τιμές.

  9. Κάντε μάσκα 2 φορές την εβδομάδα. Αν τα μαλλιά μας είναι βαμμένα ή εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες οι ανάγκες τους είναι αυξημένες, οι βασικοί τροφοδότες των μαλλιών είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια. Επιλέξτε με τον κομμωτή σας την κατάλληλη για εσάς μάσκα.

  10. Θεραπεία. Εφαρμόστε εξειδικευμένη όξινη θεραπεία με ενίσχυση χρωστικού στο κομμωτήριο. Μας εξασφαλίζει ενυδάτωση, ένταση χρώματος, απίστευτη διάρκεια και εξαιρετική λάμψη.                       

       

Η διατροφή είναι απαραίτητη για οτιδήποτε μεγαλώνει και τα μαλλιά δεν αποτελούν εξαίρεση.