Όλι Ρεν: Η οικονομία της Ευρωζώνης ανακτά τη δυναμική της

Ναυτεμπορική

Όλι Ρεν: Η οικονομία της Ευρωζώνης ανακτά τη δυναμική της, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η οικονομία της Ευρωζώνης ανακτά βαθμιαία τη δυναμική της, συμπεραίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανάπτυξη του β’ τριμήνου.

Όπως επισημαίνει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Eurostat στοιχειοθετούν εκτιμήσεις για ήπια, υποτονική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θα ήταν πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι η κρίση χρέους έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς τα κράτη του ευρώ έχουν ακόμη σημαντικά εμπόδια να υπερβούν.

Όπως σημείωσε, οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν χαμηλοί και οι ενδείξεις της ανάκαμψης εξακολουθούν να είναι εύθραυστες. Αυτό οφείλεται στην ανομοιογένεια που παρατηρείται ως προς την ανάκαμψη σε ορισμένα κράτη της Ευρωζώνη, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν σε «απαράδεκτα υψηλά επίπεδα»