Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει χάρη, διαβεβαιώνει ο συνήγορός του

MarketNews

Ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει χάρη, διαβεβαιώνει ο συνήγορός του , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει απονομή χάριτος, δήλωσε ο Πιέρο Λόγκο, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισής του και βουλευτής της κεντροδεξιάς.

«Αργά ή γρήγορα η απονομή χάριτος θα ζητηθεί και επίσημα», δήλωσε ο Λόγκο, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

Αναφερόμενος στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων που επιβλήθηκε στον Μπερλουσκόνι, ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «εξαρτάται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» να επιλεγεί ο χειρισμός του ζητήματος αυτού – κρίνοντας ότι η χάρη μπορεί να συμπεριλαμβάνει και την ακύρωση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς.

Οι δηλώσεις Λόγκο ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Σχετικά με την πιθανή απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος της Ιταλίας είπε πως «θα εξεταστεί προσεκτικά η όλη κατάσταση για να εξακριβωθεί αν υφίστανται οι σχετικές προϋποθέσεις».

Στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά καταγράφεται συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Η απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι δεν αφορά μόνον τον ίδιο αλλά, εμμέσως και τα δικαιώματα δέκα εκατ. ψηφοφόρων του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Λαού της Ελευθερίας, Ντανιέλε Καπετσόνε.

Ο πρώην εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης στην βουλή, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, δήλωσε πως θεωρεί ότι με την χθεσινή παρέμβαση «αναγνωρίζεται ο ηγετικός ρόλος του Μπερλουσκόνι και η ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση στα δικαστικά του προβλήματα».

«Από τον Ναπολιτάνο, πάντως, περιμένουμε κάτι περισσότερο», πρόσθεσε η πρώην υπουργός παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι.

Στις τάξεις της κεντροαριστεράς όμως, η ερμηνεία της χθεσινής παρέμβασης Ναπολιτάνο είναι πολύ διαφορετική.

«Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν αναγκαία, μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι υπογραμμίσθηκε η διάκριση των εξουσιών και η ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων της δικαιοσύνης», τόνισε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκουλιέλμο Επιφάνι.

Για τον Λουίτζι Τζάντα, εκπρόσωπο των Δημοκρατικών στην γερουσία, η προεδρία της Δημοκρατίας δεν δείχνει να έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε απονομή χάριτος στον Μπερλουσκόνι.

Αρνητικά αντέδρασε το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο: ο γερουσιαστής του Μικέλε Τζιανρούσο, έκανε γνωστό ότι «σε περίπτωση απονομής χάριτος στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το κίνημά του θα ζητήσει την αποπομπή του Ιταλού προέδρου».