Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων του νέου λουτρού αίματος που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο, αφότου την Τετάρτη οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν δύο μαζικούς καταυλισμούς διαμαρτυρίας των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι λόγο για 700 νεκρούς, καταγγέλλοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των υποστηρικτών τους, τη στιγμή που ο επίσημος απολογισμός του υπουργείου Υγείας τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων στα 56, με 526 τραυματίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την Αδελφότητα, μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και η κόρη του επικεφαλής της ισλαμικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κάιρο, ενώ ακόμα 25 έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Μίνια. Ως αντίποινα, οι υποστηρικτές του ανατραπέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν τρεις κόπτικες εκκλησίες στη Μίνια. Συγκρούσεις με νεκρούς αναφέρονται και στο Φαγιούμ, νότια της πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, το γαλλικό πρακτορείο AFP κάνει λόγο για 124 νεκρούς, με ανταποκριτή του πρακτορείου να αναφέρει πως τα περισσότερα πτώματα που αντίκρισε στους διαλυμένους καταυλισμούς έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται έξι νεκροί αστυνομικοί, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Ακόμα 66 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μεταδίδει πως νεκρός από πυρά έπεσε και ο εικονολήπτης του, Μικ Ντιν.

Facebook Comments