Παρά τις σημαντικές απώλειες που σημείωνε ενδοσυνεδριακά η αγορά, η «χασούρα» περιορίστηκε σε επίπεδα άνω των 950 μονάδων. Κύριος λόγος για το μάζεμα ήταν η πορεία του τραπεζικού κλάδου, με τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να σημειώνουν ισχυρά κέρδη.

Η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 3,77%, η Alpha ενισχύθηκε 3,55% και η ανέβηκε 0,73%. Στον αντίποδα, πτωτικά κινήθηκε το χαρτί της ΕΤΕ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, χάνοντας 2,26%.

Στον τομέα της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κέρδη σημείωσε ο ΟΠΑΠ κατά 1,60%, ενώ αρνητικά πρόσημο είχαν οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΤΕ Motor Oil κ.α. Ο Γενικός Δείκτης έχασε 0,35% στις 957,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 29,43 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνουν οι χρηματιστές, ο χαμηλός τζίρος δείχνει ότι οι επενδυτές παραμένουν στις θέσεις τους και πως οι όποιες πωλήσεις, συντελούνται λόγω αποχής αγοραστών. Από την άλλη, δεν θα μπορούσε να μην πει κανείς ότι η άνοδος 25% της αγοράς από τις 15 Ιουλίου, είναι λογικό να προκαλέσει τάσεις διόρθωσης, μόνο και μόνο για να δημιουργηθούν λογικές αποτιμήσεις στο ταμπλό ενόψει ενός δύσκολου φθινοπώρου, όπου η κυβέρνηση θα αναμετρηθεί με τις αντοχές της κοινωνίας.

Οι αποκρατικοποιήσεις, έτσι, όπως τις παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Σταυρίδης, η πώληση των τραπεζικών assets, τα εν εξελίξει stress tests της Blackrock στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση, είναι μερικά από τα ζητήματα που πρόκειται να κυριαρχήσουν στην εγχώρια κεφαλαιαγορά με την έλευση του φθινοπώρου.

ΧΣ

Facebook Comments