Κορκίδης: Μειώσεις 13% ή μειώσεις 32% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων

ΣΚΑΪ

Κορκίδης: Μειώσεις 13% ή μειώσεις 32% στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ως προσπάθεια σωτηρίας της κλαδικής σύμβασης των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, που απειλείται από την τρόικα, χαρακτήρισε την πρότασή του για μειώσεις μισθών 13% ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κορκίδης είπε ότι η τρόικα που ανακατεύεται, όπως είπε, παντού, πιέζει για μειώσεις μισθών στο λιανεμπόριο της τάξης του 32%, "κι εγώ προσπαθώ να σώσω την κλαδική σύμβαση".

Σύμφωνα με την πρόταση Κορκίδη, ο εισαγωγικός μισθός ενός εμποροϋπαλλήλου θα μειωθεί από 863 σε 751 ευρώ όσο ήταν και πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

"Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή μια τέτοια πρόταση" δήλωσε πάντως ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θάνος Βασιλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προωθεί συμβιβαστική λύση με μειώσεις μισθών λίγο κάτω από 10%.

"Αν θέλουν οι εμποροϋπάλληλοι ας υπογράψουν με τους εστιάτορες, ας υπογράψουν με την ΓΣΕΒΕΕ" δήλωσε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.