Ρουμανία: Αύξηση φόρων σε προϊόντα πολυτελείας προβλέπει η νέα συμφωνία με ΔΝΤ

MarketNews

Ρουμανία: Αύξηση φόρων σε προϊόντα πολυτελείας προβλέπει η νέα συμφωνία με ΔΝΤ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα συμφωνία της Ρουμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν προβλέπει αύξηση των φορολογικών συντελεστών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το σύνολο του πληθυσμού, έδωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη βαλκανική αυτή χώρα Γκουιλέρμο Τολόσα, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ορισμένες, μεμονωμένες, τροποποιήσεις στο σύστημα φορολόγησης συνδέονται αποκλειστικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε προϊόντα πολυτελείας, όπως οι θαλαμηγοί.

«Οι τροποποιήσεις αφορούν συγκεκριμένα είδη πολυτέλειας, άρα ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού επηρεάζεται (απ αυτές),» σημείωσε.

Αναφερόμενος δε, στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών, ο Τολόσα τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και διατύπωσε την εκτίμηση ότι, σύντομα, ενδεχομένως το φθινόπωρο, «να εμφανιστούν ορισμένες ευκαιρίες στην αγορά».