Συνέχισε να μειώνεται και τον Φεβρουάριο ο αριθμός πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πέφτοντας κάτω από το όριο των 800.000. Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), που αναφέρει ότι η μείωση υπολογίζεται στο 10,5% σε διάστημα ενός χρόνου.

Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αυξήθηκαν (ποσοστό 7,9%). Σε όλες τις άλλες μεγάλες αγορές οι πωλήσεις υποχωρούν.

Μετά το «μαύρο» για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων 2012, στη διάρκεια του οποίου οι πωλήσεις ήταν οι χαμηλότερες των 15 τελευταίων ετών, δεν προβλέπεται ανάκαμψη παρά μόνο του χρόνου.

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, εκτός από τη νοτιοκορεατική Hyundai (+2%) και τις ιαπωνικές Mazda (+6,1%) και Honda (+20,7%), όμως το ποσοστό που καλύπτουν στην Ευρώπη είναι μόλις 1%.

Αντίθετα, η γερμανική Volkswagen, οι γαλλικές PSA Peugeot Citroën και Renault, η αμερικανική General Motors και η ιταλική Fiat σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους από 7% ως 21%.

Facebook Comments