Το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι νέες αιτήσεις εγγραφής στο ταμείο ανεργίας σημείωσαν αύξηση 4,6%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2012.

Νέα αύξηση της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013 προβλέπει η Εθνική Ένωση Βιοτεχνών (Confederazione Nazionale Artigianato).

«Μέχρι το τέλος του 2013 οι Ιταλοί σε αναζήτηση εργασίας μπορεί να φθάνουν τα 3,5 εκατομμύρια, από 3,1 εκατ. που είναι σήμερα», τόνισε σε ανακοίνωσή της η CNA.

Οι έχοντες εργασία είναι 22,5 εκατομμύρια, ένας αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 13 ετών.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2013, οι νέες αιτήσεις εγγραφής στο ταμείο ανεργίας σημείωσαν αύξηση 4,6%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2012.

Οι τομείς που παρουσιάζουν εντονότερο πρόβλημα είναι αυτών της οικοδομής και των κατασκευών, ο μεταποιητικός, της σιδηρουργίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της παραγωγής ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης», υπάρχει κίνδυνος «η κοινωνική κατάσταση» να επιδεινωθεί και μάλιστα «με ιδιαίτερα κρίσιμο τρόπο», προειδοποίησε η ένωση των Ιταλών βιοτεχνών.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Ιούλιο η εθνική στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας ISTAT, στο τέλος του 2013 η ανεργία θα φτάσει το 11,9%, ενώ το 2014 αναμένεται να φθάσει το 12,3%.

Facebook Comments