Ο κ. Καψής απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις ενστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μοριοδότησης όσων έκαναν αίτηση να προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όπως τονίζει ο κ. Καψής: «Η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης.

Ο πίνακας που δημοσιοποιήθηκε έγινε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Δεν είναι πίνακας προσληφθέντων. Για να γίνει η πρόσληψη τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν, και όσοι υπογράψουν σύμβαση θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλη απασχόληση».

Η αναφορά σε «λάθη», σημειώνει ο κ. Καψής, αφορά την πιθανότητα να έχουν δοθεί λανθασμένα ή ανακριβή στοιχεία από κάποιους υποψήφιους, ενώ δίνεται η δυνατότητα επανόρθωσης και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν λησμονήσει να αναφέρουν στοιχεία όπως η προϋπηρεσία ή το πτυχίο, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει λιγότερα μόρια από όσα δικαιούνται.

Επιπλέον, ο κ. Καψής επισημαίνει: «Παρά την πίεση του χρόνου για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, επελέγη μια διαδικασία που αποκλείει κάθε δυνατότητα χαριστικών προσλήψεων πάσης φύσεως «ημετέρων». Δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό «ρουσφέτι», το παραμικρό «μαγείρεμα». Για το λόγο αυτόν άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν τη μοριοδότησή τους. Αυτονοήτως ελέγχονται και όλες οι καταγγελίες για διπλή εργασία, ψευδή στοιχεία ή δικαστικές εκκρεμότητες».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση υφυπουργό, «είναι προφανές πως όταν από 2.900 εργαζομένους προσλαμβάνονται λιγότεροι από 600, πολλοί άξιοι θα βρεθούν εκτός, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα θα προσληφθούν άτομα με λιγότερα προσόντα λόγω του συνυπολογισμού κοινωνικών κριτηρίων. Αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν αν μπορούσε να γίνει η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκεύης, οπότε και θα προσλαμβάνονταν 2.000 εργαζόμενοι οι οποίοι σήμερα είναι όμηροι της τυφλής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ. Να ληφθεί, δε, υπόψη ότι 1.800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης».

Facebook Comments