Μεικτές τάσεις στην Ασία-Κέρδη για τον Nikkei

Bloomberg

Μεικτές τάσεις στην Ασία-Κέρδη για τον Nikkei, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στην Ασία, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν από την Ιαπωνία.

Ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,79%. Στην Ν. Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 0,13%, ο συνθετικός δείκτης της Σαγκάης σημείωσε άνοδο 0,74% και ο Hang Seng ενισχύεται οριακά 0,06%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 12,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, όμως το ποσοστό αυτό ήταν χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προέβλεπαν αύξηση 13,1%.

Παράλληλα, η Ιαπωνία εμφάνισε το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην ιστορία της τον Ιούλιο, στα 1,02 τρισ. γεν (10,5 δισ. δολάρια), καθώς το αδύναμο γεν και οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου κατέστησαν τις εισαγωγές ενέργειας ακόμα πιο ακριβές, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει τα εταιρικά κέρδη. Οι αναλυτές ανέμεναν το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφωθεί στα 785,6 δισ. γεν.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 19,6% τον Ιούλιο, με το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών, έναντι του 15,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές.