Στην πατρίδα της, στην Έκθεση της Σεούλ στις 30 Μαρτίου, θα αποκαλύψει η κορεάτικη SsangYong το νέο της κορυφαίο μοντέλο, με το πολύ γνωστό μας όνομα, Rexton.

Θυμίζουμε πως επί της ουσίας ήταν αυτό το μοντέλο –μαζί με το Korando- με τα οποία έκανε τη «απόβασή» της στις ευρωπαϊκές αγορές, και τώρα έχει έτοιμη την επόμενη γενιά του SUV της, «με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον Παρθενώνα» όπως μας λέει η ίδια.

Βεβαίως προς το παρόν δεν υπάρχουν φωτογραφίες, αλλά μόνο ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που δίνουν μια πρώτη γεύση για τον σχεδιαστικό δρόμο που ακολουθεί το νέο Rexton, το οποίο αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από τον Παρθενώνα, τον εμβληματικό ναό της Ακρόπολης των Αθηνών, που αποτελεί το πιο αυθεντικό και κλασσικό σημείο αναφοράς της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής.

Το νέο Rexton έχει βέβαια τον κινητήρα εμπρός, αλλά την κίνηση πίσω, με το πλαίσιό του, τύπου σκάλας παρακαλώ, να χρησιμοποιεί, για πρώτη φορά στον κόσμο, ατσάλι υπερυψηλής αντοχής (giga-steel) 1,5 Gpa (γίγα πασκάλ) και κατά 63% εξελιγμένου ατσαλιού υψηλής αντοχής, προκειμένου να προσφέρει μεγάλη στιβαρότητα, σε συνδυασμό με περιορισμένο βάρος.

Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών εντός και εκτός δρόμου, ενώ σύμφωνα με τις μελέτες εξασφαλίζεται καλύτερη συμπεριφορά στις συγκρούσεις, αναφορικά με την προστασία των επιβατών, αφού απορροφά αποτελεσματικότερα την ενέργεια της σύγκρουσης.

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου παγκοσμίως, όπως και στην Ελλάδα, θα εκκινήσουν μετά το καλοκαίρι.

Facebook Comments