Το πρώτο οργανωμένο ιδιωτικό Κέντρο Καρδιάς στην Ελλάδα στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ

Σαουλίδου Μαρίνα

Το πρώτο οργανωμένο ιδιωτικό Κέντρο Καρδιάς στην Ελλάδα στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Στην παρουσίαση του πρώτου, οργανωμένου ιδιωτικού Κέντρου Καρδιάς για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή, προχώρησε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, μέλος του MIG.

Βασικά στοιχεία του Τομέα Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ αποτελούν τα πλέον σύγχρονα τμήματα καρδιολογίας και  επεμβατικής καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής και απεικόνισης, ενώ τον τελευταίας γενιάς τεχνολογικό εξοπλισμό και τη μοναδική στην Ελλάδα Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα συμπληρώνει το κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η ναυαρχίδα του Ομίλου μας, το ΥΓΕΙΑ», όπως τόνισε, «είναι το πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας.  Παρά τις  αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον εγχώριο κλάδο υγείας» τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Αθανάσιος Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα: «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης, ανέφερε: «Ο Όμιλος ΥΓΕΙA, βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και στον Τομέα της καρδιάς στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς ανεξαρτήτως ηλικίας και εξειδικευμένη φροντίδα από το στάδιο της πρόληψης και της διάγνωσης έως τη θεραπεία και την κλινική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθειες».

Μεταξύ άλλων το Κέντρο Καρδιάς του Ομίλου διαθέτει: 5 Καρδιολογικές Κλινικές, Κλινική Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων, 4 Καρδιοχειρουργικές Κλινικές, Καρδιοχειρουργική Κλινική Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών, Εξειδικευμένη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Ενηλίκων, Παιδοκαρδιολογική και Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στο ΥΓΕΙΑ διενεργήθηκε η πρώτη στην Ελλάδα καρδιοχειρουργική επέμβαση By-pass (1985). Μέσω του ΥΓΕΙΑ, εισήχθη στην Ελλάδα η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (2002), ενώ το 2008 το ΜΗΤΕΡΑ ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 2011 διενεργήθηκε στο ΥΓΕΙΑ πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, με το σύστημα Mitraclip, ενώ το 2015 έγινε η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια.