Τα τρία μικροκόμματα που απαρτίζουν την κοινοπραξία της διακυβέρνησης της χώρας μας, εναγωνίως προσπαθούν να διατηρήσουν προς όφελος τους, ένα καθεστώς βασισμένο στο παρελθόν, την κομματοκρατία και τον αυριανισμό. Η κοντόφθαλμη και εσωστρεφής νοοτροπία σίγουρα δεν πρόκειται να βοηθήσει τη χώρα, πολύ δε περισσότερο τα κόμματα και τα στελέχη τους που τώρα συγκυβερνούν ενώ σύντομα θα υποστούν την αξιολόγηση του ελληνικού λαού. Μια αξιολόγηση την οποία προσπαθούν να μεταθέσουν χρονικά για όσο περισσότερο μπορούν, όπως ακριβώς και την αξιολόγηση των δανειστών.

Η κοινή λογική πλέον δεν είναι χρήσιμη σε αυτή τη χώρα καθώς ηγετικά στελέχη, υπουργοί, αρμόδιοι και συναρμόδιοι επιδίδονται σε επικοινωνιακό καταιγισμό ψεμάτων, ανακριβειών και ανεκδιήγητων αφηγημάτων, υλοποιώντας έτσι τη μοναδική στρατηγική που έχουν σχεδιάσει. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη στρατηγική Ο.Φ.Α (όπου φυσά ο άνεμος) εμπλουτισμένη από υπερβολική δόση λαϊκισμού και φαντασιοπληξίας.

Τα τελευταία 2 και πλέον χρόνια, η συγκυβέρνηση έχει αόκνως εργαστεί με συνέπεια και προγραμματισμό σε συνεργασία με τον παραγωγικότατο κρατικό μηχανισμό, τον οποίο συχνά πυκνά εμπλουτίζει με άξια και δημιουργικά στελέχη υψηλού επιπέδου, επιτυγχάνοντας έτσι τη μείωση του δημόσιου χρέους, την αλματώδη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ραγδαία βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, πρωτίστως της Βουλγαρίας, των λοιπών βαλκανικών κρατιδίων και δευτερευόντως των ισχυρών χωρών της βόρειας Ευρώπης.

Αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση της χώρας και των πολιτών που διαρκώς επιδεινώνεται, η μικροκομματική συγκυβέρνηση παίζει με αυξανόμενη ένταση το παιγνίδι των καθυστερήσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Και φυσικά στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, οι κυβερνητικές θέσεις και σχολιασμοί μεταθέτουν τη συζήτηση συστηματικά παντού αλλού εκτός των πραγματικών προβλημάτων της χώρας. Το εδώ και το τώρα δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ στην ατζέντα ακριβώς όπως και η ευθύνη.

Απόντος ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού εθνικού σχεδίου για την οικονομική ανάκαμψη το οποίο θα εφαρμοστεί από άξια στελέχη και προσωπικότητες έξω από κομματικά συμφέροντα και επιδιώξεις, η χώρα μας είναι αναγκασμένη να υποδέχεται τα μνημόνια, το ένα μετά το άλλο.

Facebook Comments