Δύσκολη ημέρα η σημερινή για το Χ.Α. με τον δείκτη να σημειώνει καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σημαντικές απώλειες και με την αγορά να αποτιμά τις εξελίξεις από την παραίτηση του Στ. Σταυρίδη από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Εύλογη πίεση στον ΟΠΑΠ, χαμηλότερα ΟΤΕ και ΔΕΗ. Χαμηλές οι συναλλαγές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο -2,95% στις 927 μονάδες με ενδοσυνεδριακό χαμηλό 921,5 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες -3,55%. Οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν πτώση έως -7,32%, ενώ στα warrants επικράτησαν για μια ακόμη ημέρα πτωτικές τάσεις έως -12,82% ειδικά στην Πειραιώς.

Η κινητικότητα στο warrants της Alpha 17 πακέτα 270 χιλ τεμαχίων αποδίδεται σε πώληση ξένου επενδυτή και αγορά από επίσης ξένο.

Στον FTSE 25 κυριάρχησαν καθολικά οι πωλήσεις με τις δεικτοβαρείς μη τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν έως -7,85% με αρνητικό πρωταγωνιστή την MIG….

Στο επίκεντρο των πιέσεων ΟΠΑΠ -3,33%, ΕΛΠΕ -1,39%, ΟΤΕ -3,92%, ΜΙΓ -7,85%, Intralot -6,11%, ΔΕΗ -2,39% κ.α….
Ο τζίρος σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν εντυπωσίασε ωστόσο επικράτησε μια μικρής κλίμακας κινητικότητα. Η πτώση δεν συντελέστηκε με μεγάλους τζίρους και όγκους….

Ο τζίρος στα 38,64 εκατ ευρώ και ο όγκος 23,77 εκατ τεμάχια εκ των οποίων τα 5,5 εκατ πραγματοποιήθηκαν στην μετοχή της Alpha bank περί τα 1,75 εκατ στα warrants της Alpha και 4,93 εκατ μετοχές στην Πειραιώς.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα τάση των τελευταίων εβδομάδων οι ξένοι είναι πωλητές στις τράπεζες αλλά όχι στα warrants καθώς εμφανίζονται και αγοραστές. Στην Alpha J P Morgan, Deutsche bank και Citigroup είναι πωλητές έχοντας διακινήσει περί τα 2,3 εκατ μετοχές.
Ωστόσο υπήρξαν και αγορές στην Alpha bank από Citigroup. Στην Πειραιώς επίσης η J P Morgan με 450 χιλ μετοχές.

Η άνοδος της αγοράς το τελευταίο διάστημα που έφθασε συνολικά στο +19% δίνει λαβή για αποκομιδή κερδών ωστόσο είναι γεγονός ότι η αγορά είχε υπεραποδώσει τελευταία χωρίς κάποια βασική αιτία, χωρίς κάποιο αντικειμενικό λόγο.

Facebook Comments