Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης το ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναζητούν «βηματισμό» μετά από τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων ημερών, που διαδέχτηκαν το ανοδικό σερί από τις αρχές Αυγούστου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την Τετάρτη βρίσκεται η επίσκεψη του μέλους της ΕΚΤ, Γκερκ Άσμουσεν και οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του ελληνικού προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης, ενώ ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Όλι Ρεν, με δηλώσεις του σε φινλανδική εφημερίδα, δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Ο Γενικός Δείκτης ανακτά τις 900 μονάδες, ενισχυόμενος κατά 0,55% στις 901,04 μονάδες. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι περισσότερες μετοχές καταγράφουν κέρδη, με τους τίτλους των ΔΕΗ και Μυτιληναίου να ξεχωρίζουν. Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται το «χαρτί» του ΟΠΑΠ. Ο τραπεζικός κλάδος γράφει σημαντική άνοδο.

Σημειώνεται ότι το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις ΗΠΑ και στη δημοσίευση των πρακτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας. Οι αναλυτές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξουν αναφορές σχετικά με αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών αμερικανικών ομολόγων από τη Fed, το οποίο αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως.