Πόσο κοντά είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στο tapering; Έχει τελικά η κεντρική τράπεζα δεύτερες σκέψεις για τη σύνοδο του Σεπτεμβρίου; Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα μελετήσουν προσεκτικά τα πρακτικά του Ιουλίου της συνεδρίαση της FED για ενδείξεις σχετικά με τα βασικά ζητήματα, όταν εκείνα κυκλοφορήσουν στις 2 μ.μ.(21:00 Ελλάδος) την Τετάρτη.

Η Avery Shenfeld, επικεφαλής οικονομολόγος της CIBC World Markets, πιστεύει ότι οι αναλυτές δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τα «μικροσκόπια» τους αυτό το μήνα. Οι τελευταίες δηλώσεις του Charles Evans (FED – Chicago) έχουν ρίξει αρκετό φως στις εσωτερικές συζητήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας το τελευταίο διάστημα. Και συνεχίζει λέγοντας: «Γνωρίζουμε πολλά για το τι σκέφτονται ατομικά. Δεν μπορώ να δω πώς τα πρακτικά πρόκειται να προσθέσουν περαιτέρω σαφήνεια ».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι όλοι οι αναλυτές θα περιμένουν να δουν και να συζητήσουν τις λεπτομέρειες των πρακτικών, και να εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα για τη σύνοδο της Federal Reserve τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εκτιμώ πως η ευρύτερη κουβέντα που θα γίνει θα είναι γύρω από το λογιστικό κομμάτι της εφαρμογής του tapering, καθώς η FED έχει ξεκαθαρίσει ότι οδεύει σε αυτή την επιλογή χωρίς όμως να βιάζεται ιδιαίτερα.

Facebook Comments