Αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων προς την Αίγυπτο η Ε.Ε.

MarketNews

Αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων προς την Αίγυπτο η Ε.Ε. , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την αναστολή των εξαγωγών οπλισμού και άλλων ειδών ασφαλείας προς την Αίγυπτο αποφάσισαν την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον απόηχο των πολύνεκρων ταραχών της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, η Ε.Ε. αποφάσισε τη συνέχιση της παροχής βοήθειας προς τον «κοινωνικό-οικονομικό τομέα», δεδομένων των «ανησυχιών» των Βρυξελλών αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας και το ενδεχόμενο «αρνητικών συνεπειών» που θα είχε τυχόν διακοπή των παροχών στις «πιο αδύναμες ομάδες της αιγυπτιακής κοινωνίας».

Μιλώντας έπειτα από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής τη Ε.Ε. Κάθριν Άστον χαρακτήρισε «δυσανάλογες» τις πρόσφατες «ενέργειες» των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων για την καταστολή των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Παράλληλα, η κ. Άστον καταδίκασε «κάθε βίαιη ενέργεια», επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα των Βρυξελλών για πολιτική επίλυση της κρίσης.