Η FED δεν βιάζεται για το tapering – Άνοδος στο PMI της Κίνας

Καντζέλης Δημήτρης

Η FED δεν βιάζεται για το tapering – Άνοδος στο PMI της Κίνας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

H χθεσινή ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ουσιαστικά έδειξε ότι οι Αμερικανοί δεν βιάζονται για το tapering, το οποίο μπορεί να προωθηθεί αργότερα μέσα στην χρονιά. Η αντίδραση των αγορών ήταν θετική προς το USD που έδειξε να παίρνει διάθεση για ρίσκο, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να πούμε και για τις μετοχές.

Στη σημερινή συνεδρίαση είχαμε και μια σημαντική ανακοίνωση, εκείνη του κινεζικού PMI, που επέστρεψε πάνω από το 50.0 (50.1) έναντι εκτιμήσεων για 48.2 και επανέφερε το θετικό κλίμα γύρω από την υπερδύναμη της Κίνας.

Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ευρωζώνη και το EUR καθώς έχουμε τις σημαντικές ανακοινώσεις για τα PMI τόσο της Ευρωζώνης όσο και της Γερμανίας. Ένας θετικός αριθμός και το θετικό κλίμα για ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Η σημαντικότερη ανακοίνωση από πλευράς Αμερικής είναι για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας που αναμένονται ελαφρώς αυξημένες.