Μικρές διακυμάνσεις στη Wall Street και μικτό πρόσημο με τους επενδυτές να περιμένουν την επόμενη σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Αυτή δεν αποκλείεται να ήρθε χθες με την ανακοίνωση καλύτερων αποτελεσμάτων από εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου. Δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε μια καλύτερη συνεδρίαση στη Wall Street. Ωστόσο, η γεωπολιτική ένταση δε λέει να κοπάσει καθώς χθες ο Trump δήλωσε στο Reuters ότι παρά το γεγονός ότι επιθυμεί διπλωματική λύση με τη Β. Κορέα, κάτι τέτοιο δε φαίνεται πιθανό και ότι δε θα μπορούσε να αποκλείσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα. Οι δηλώσεις αυτές, οδήγησαν στην ενεργοποίηση αγοραστών στο πετρέλαιο, το οποίο δοκίμασε σημαντική στήριξη.

  • Άνοδος 0,2% για τις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία το Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,3%.

  • Επαναδιαπραγμάτευση της στρατιωτικής συμφωνίας με τη Νότια Κορέα αλλά και τη Σαουδική Αραβία, καθώς ο Trump εκτιμά ότι δεν πληρώνουν πολλά για την ασφάλεια που τους παρέχεται.

  • Στο 0,3% το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της Γαλλίας, έναντι εκτιμήσεων για 0,4%.

  • Ο Trump δήλωσε ότι αν η NAFTA δεν προσφέρει καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους, η Αμερική θα την εγκαταλείψει.

  • Σημαντική επιβράδυνση του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, βλέπουν οι αναλυτές για την Αμερική.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 49,31 Υψηλό: 49,52 Χαμηλό: 48,33 Κλείσιμο: 49,27

28 04 17 oil

 

 

 

 

 

 

 

Δοκιμασία της στήριξης του ανοδικού καναλιού για το πετρέλαιο, κάτι το οποίο έφερε ενεργοποίηση αγοραστών, σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του Trump για τη Βόρεια Κορέα. Το χθεσινό κλείσιμο, αλλά και τα ακραία επίπεδα σε ROC, Vol. αποτελούν μια θετική ένδειξη για τη συνέχεια και δεν αποκλείουμε να έχει διαμορφωθεί ένας πυθμένας στα τρέχοντα επίπεδα. Ωστόσο, θα χρειαστεί κλείσιμο πάνω από τα $50,25 προκειμένου να έχουμε αυξημένες πιθανότητες για μια αντιστροφή. Εκτιμούμε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις, το πετρέλαιο είναι πιθανότερο να βρίσκεται κοντά στα $54 παρά χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

49,20                     49,80
48,90                     50,20
48,40                     50,70
47,65                     51,40

Facebook Comments