Το δεύτερο πακέτο προέβλεπε «μείωση του ΑΕΠ κατά 4-5 τοις εκατό σωρευτικά για την περίοδο 2012-2013» (μνημόνιο Ελλάδος και δανειστών που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και το οποίο συνυπέγραψαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος). Πρόβλεψη που έπεσε έξω κατά 100%.

Η αθροιστική συρρίκνωση στη διετία, όπως προβλέπει το ΔΝΤ ήδη από τον Ιανουάριο του 2013, θα ξεπεράσει το 10%. Τι σημαίνει αυτό; Πέντε μονάδες επιπλέον ύφεση, από αυτή που είχε υπολογιστεί πριν μόλις ενάμιση χρόνο, χωρίς ακόμα να βλέπουμε την ανάκαμψη στον ορίζοντα.

Σημαίνει ότι η χώρα σε σχέση με τις επισημότερες προβλέψεις που προσυπέγραψαν η τρόικα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχει 10 δις μικρότερο ΑΕΠ, που συνεπάγεται 4 δις λιγότερα κρατικά έσοδα και τουλάχιστον 200.000 επιπλέον ανέργους.Συνεπάγεται τεράστιο πρόσθετο οικονομικό βάρος σε εκατομμύρια νοικοκυριά και όλες τις υπόλοιπες βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες, που ζει καθημερινά η ελληνική κοινωνία.

Το χειρότερο δε είναι ότι όσοι προκάλεσαν αυτή την καταστροφή κάνουν σαν να μην υπάρχει και συγχαίρουν ο ένας τον άλλο για την περιφανή επιτυχία. Το success story!

Facebook Comments