Το USD κυριαρχεί παρά τα βελτιωμένα PMI Γερμανίας – Ευρωζώνης

FXCM

Το USD κυριαρχεί παρά τα βελτιωμένα PMI Γερμανίας – Ευρωζώνης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η πλειονότητα των επενδυτών περίμενε ότι το EUR θα έβρισκε αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την ανακοίνωση των δεικτών PMI (σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι εκτιμήσεις). Τελικά οι εκτιμήσεις όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν αλλά ήταν και καλύτερες με την Ευρωζώνη να ανακοινώνει το PMI Kατασκευών στο 51.3 έναντι 50.7 και Yπηρεσιών στο 51.0 έναντι 50.2, και την Γερμανία το PMI Kατασκευών στο 52.0 έναντι 51.1 και Yπηρεσιών στο 51.8 έναντι 51.7.

Παρ’ όλα αυτά το EUR επιχείρησε να κινηθεί ανοδικά αλλά δεν κατάφερε να βρει διάθεση για ρίσκο με αποτέλεσμα οι επενδυτές να πιέσουν χαμηλότερα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε μια αγορά που κυριαρχεί το USD μιας και εμφανίζεται ισχυρότερο έναντι όλων των βασικών νομισμάτων: JPY +1.02%,EUR +0.35%, GBP +0.57%, CHF +0.67%, NZD +0.45%.

Θα περιμένουμε την εξέλιξη της συνεδρίασης καθώς έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις αργότερα για τηνΑμερική που θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα για το USD, αν είναι χειρότερες των εκτιμήσεων.