Τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού έδωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, διαμηνύοντας εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ότι μέριμνα όλων πρέπει να είναι η ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, με τα σχολεία ανοικτά και τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους.

«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου», σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε, η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

Για όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είπε πως έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε «αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας -περίπου το 60%- να απορροφηθούν από Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας», ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου, ή και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση.

«Επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα», γι αυτό, τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι – και είναι – η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Εκπαιδευτικού συστήματος».

«Αυτό σημαίνει», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας, «ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία».

Facebook Comments