Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στη διατήρηση του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για το 2013, καθώς «αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο υπουργός Οικονομικών, εν αναμονή των αποφάσεων στη Λευκωσία, ενημέρωσε στο Μέγαρο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για το θέμα, ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη λύση που προτείνεται πλέον ως «τη λιγότερο επώδυνη».

Η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

“Δίνουμε στην Κύπρο μεγαλύτερη ευελιξία για να αποφασίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, παραπέμποντας στην κυπριακή βουλή για τις λεπτομέρειες.

Όσον αφορά τις επαφές με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα: «Η τρόικα θα επιστρέψει αρχές Απριλίου και μέχρι τότε νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Facebook Comments