Την παραίτηση του ΔΣ της ΕΑΒ ζήτησε ο Χ. Σταϊκούρας

MarketNews

Την παραίτηση του ΔΣ της ΕΑΒ ζήτησε ο Χ. Σταϊκούρας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Την παραίτηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), ζήτησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέχεια της άσκησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης στα μέλη της Διοίκησης της εταιρείας από τον Επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ υπέβαλλαν την παραίτησή τους, εκτός από ένα μέλος και πρώην στέλεχος της εταιρείας, η περίπτωση του οποίου αποτέλεσε και αντικείμενο έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Για το συγκεκριμένο μέλος κινήθηκε η διαδικασία παύσης του από μέλος του ΔΣ.

Συνεπώς, το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη του ζητήματος, ενεργώντας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία της φήμης της εταιρείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, επιφυλάσσεται να αξιοποιήσει κάθε έννομο μέσο που έχει στη διάθεσή του».