Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δια χειρός Γερμανίας

MarketNews

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δια χειρός Γερμανίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έλαβαν ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και από την ισχυροποίηση της γερμανικής οικονομίας που άλλωστε είναι εκείνη που θα οδηγήσει οριστικά έξω από την ύφεση την Ευρωζώνη.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στο +0,70% στις 6.492 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε +0,24% στις 4.069 μονάδες. Ο γερμανικός DAX στην αγορά της Φρανκφούρτης έκλεισε στις 8.417 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο +0,23%. Κέρδη κατέγραψαν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE ΜΙΒ να κλείνει στις 17.342 μονάδες και στο +0,19%.
Ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στο +0,66% και στις 8.687 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 1.223,65 μονάδες, σε εβδομαδιαία βάση όμως κατέγραψε απώλειες 0,6%, εν μέσω ανησυχίων ότι αμερικανική κεντρική τράπεζα μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τον επόμενο μήνα.

Τα οικονομικά στοιχεία για τη γερμανική και τη βρετανική οικονομία οδήγησαν στην ενίσχυση των μετοχών του ενεργειακού και του μεταλλευτικού κλάδου, καθώς και του χρηματοοικονομικού.