Κατάπληξη προκάλεσε στους φίλους των κόμικ η είδηση ότι ο “διάδοχος” του Κρίστιαν Μπέιλ για τη στολή του “νυχτεριδάνθρωπου” (αρχής γενομένης από την ταινία Σούπερμαν – Μπάτμαν του 2015) είναι ο 41χρονος Μπεν Άφλεκ!

Τους τελευταίους μήνες γινόταν πολύς ντόρος για το ποιος θα υποδυθεί το ρόλο του επιχειρηματία Μπρους Γουέιν/ Μπάτμαν, αλλά το όνομα του Άφλεκ δεν είχε ακουστεί στα αμερικανικά ΜΜΕ και τον ειδικό (για τα κόμικ) Τύπο. Τελικά το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros επέλεξε τη σιγουριά του Άφλεκ, με τον οποίο συνεργάζεται στενά, αντί για έναν όχι και τόσο γνωστό ηθοποιό.

“Ο Mπεν θα έχει ενδιαφέρον ως αντίβαρο στον Σούπερμαν του Χένρι (σ.σ. Κάβιλ). Έχει τις υποκριτικές δυνατότητες να δημιουργήσει ένα πολυεπίπεδο πορτραίτο ενός άντρα που είναι μεγαλύτερος και σοφότερος του Κλαρκ Κέντ, έχει τα σημάδια ενός βετεράνου μαχητή του εγκλήματος, αλλά διατηρεί τη γοητεία που ο κόσμος βλέπει στον δισεκατομμυριούχο Μπρους Γουέιν. Δεν βλέπω τη στιγμή να δουλέψω μαζί του” σχολίασε στην επίσημη ανακοίνωση της Warner Bros ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης του Μan of Steel ο οποίος πρόκειται να σκηνοθετήσει και την επόμενη ταινία των Σούπερμαν – Μπάτμαν.

O Άφλεκ έχει ξαναπαίξει πριν δέκα χρόνια έναν “χάρτινο υπερήρωα”, τον Ματ Μέρντοκ/ Daredevil της Marvel Comics, αλλά η ταινία δεν είχε την προσδοκώμενη επιτυχία στα κινηματογραφικά ταμεία.

Εκτός του Χένρι Κάβιλ και του Άφλεκ στην ταινία του 2015 επιστρέφουν οι Έιμι Άνταμς (ως Λόις Λέιν), Λόρενς Φίσμπερν (Πέρι Γουάιτ) και Νταιάν Λέιν (Mάρθα Κεντ).

Facebook Comments