Στη λιτότητα και την ύφεση οφείλεται η αύξηση του χρέους, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

MarketNews

Στη λιτότητα και την ύφεση οφείλεται η αύξηση του χρέους, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας για την αύξηση του δημοσίου χρέους, ότι είναι συγκυριακή λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τονίζει ότι η αιτία της αύξησης είναι η λιτότητα και η ύφεση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «απολύτως ευθυγραμμισμένος με τους Γερμανούς δανειστές, ο κ. Στουρνάρας, αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό, δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν χρειάζεται ένα νέο κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, ετοιμάζεται να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο, «αγνοώντας» πως η μέχρι τώρα μνημονιακή συνταγή εκτίναξε το χρέος, διέλυσε την κοινωνία και βάθυνε την ύφεση».

Οι δικαιολογίες για προσωρινή αύξηση του χρέους λόγω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μόνο επαρκείς δεν είναι, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «αφού η αύξησή του οφείλεται κυρίως στη βαθύτατη υφεσιακή πολιτική της ακραίας λιτότητας την οποία υπερασπίζεται ο κ. Στουρνάρας, όπου σταθεί και όπου βρεθεί».

Άλλωστε, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματική στόχευση της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής είναι η πλήρης υποταγή του κόσμου της εργασίας και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. «Η πολιτικά απονομιμοποιημένη και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο. Ο λαός μας θα τους σταματήσει» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του.