Το 5% – 10% των πρατηρίων δεν έχει ακόμη προσαρμόσει στις αντλίες του το σύστημα εισροών – εκροών, όπως ανέφερε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), στη σύσκεψη με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη, ζητήθηκε ολιγοήμερη ανοχή για να προσαρμοστούν όλοι οι επιχειρηματίες και από το υπουργείο επισημάνθηκε ότι τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος είναι αυστηρά και ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Να σημειωθεό πως  ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της ΟΒΕ, μετά από δική της πρόταση, για να αντιμετωπιστούν προβλημάτων που διαπιστώνει η Ομοσπονδία στην εγκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, μία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα περισσότερα από τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης, από την Πολιτεία, της προκήρυξης του Προγράμματος Δράσης «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων».

«Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πλήρως» δήλωσε, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σημείωσε ότι προωθείται online σύνδεση των πρατηρίων υγρών καυσίμων με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, συστήματα εισροών – εκροών θα έχουν εγκατασταθεί σε Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν σε διυλιστήρια και σημεία εμπορίας καυσίμων.

Facebook Comments